Skip to main content Skip to footer

Nieuwe opzet organisatie jeugdafdeling

De organisatie  van de jeugdafdeling zal vanaf het nieuwe seizoen er anders uit gaan zien. Tot nu toe was Jan Medema, als hoofd jeugdopleiding, het gezicht en voor velen en aanspreekpunt ten aanzien van bijna alles wat met de jeugdafdeling te maken heeft. Zoals bij de meesten wel bekend, heeft Jan aangegeven een stapje terug te willen doen en te stoppen als hoofd jeugdopleiding.


Nieuwe opzet

Vanaf het nieuwe seizoen werken we niet meer met een hoofd jeugdopleiding. De taken die daarbij horen worden grotendeels opgepakt door de jeugdcommissie, zodat de taken, vragen en andere werkzaamheden opgepakt en verdeeld kunnen worden binnen een groep van vrijwilligers.  Daarnaast stopt Jan gelukkig niet helemaal. Naast het trainen van Jo17-1 is Jan het volgende jaar ook technisch coördinator van de Jo7, 8 en 9. Melvin Bruggers pakt deze functie (naast hoofdtrainer Jo19-1) op voor de Jo10, 11 en 12. 


Wat doet de technisch coördinator?

De technisch coördinator is verantwoordelijk voor het “voetbal”-gedeelte voor deze leeftijdsgroepen. Denk daarbij aan:

  • Het opzetten van een voetbaltechnisch jaarplan voor de trainingen, op basis van de voetbaluitgangspunten, zoals vastgelegd in het voetbalbeleidsplan voor de jeugd;
  • Opstellen van de trainingsstof als handvat voor de trainers;
  • Structuur geven aan de trainingen;
  • Toezicht houden bij de trainingen;
  • Het begeleiden, coachen en ontwikkelen van de trainers in de uitvoering van de trainingen;
  • Interne scouting.


Voor de inhoudelijke vragen over de trainingen en voetbal voor deze leeftijdsgroepen zijn Jan en Melvin benaderbaar. Voor overige vragen is de jeugdcommissie beschikbaar.


Wat doet de jeugdcommissie?

De jeugdcommissie houdt zich bezig met sturen op uitvoering van het jeugdbeleidsplan. Belangrijke taken hierin zijn: het aanstellen van het technisch kader (TC, trainers en leiders), indelingen teams en spelers en uiteraard het ondersteunen van trainers en leiders voor de organisatie van trainingen/wedstrijden en benodigde randzaken. 


Voor vragen/opmerkingen rond de jeugdafdeling, die niet voetbalinhoudelijk zijn, kan de jeugdcommissie benaderd worden. Dit kan via het mailadres jeugdcommissie@dvcappingedam.nl 


De jeugdcommissie bestaat uit de volgende leden:
Derick Kluter
Esther van Delden
Marcel Jilderda
Martijn Oostenbrug
Martijn Scheper
Rick van Bostelen

About the author

DVC Appingedam